Spring Forest Qigong

Qigong (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese Geneeskunde, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. 

Spring Forest Qigong is een eenvoudige en effectieve methode om fysieke en emotionele pijnen te healen en de kwaliteit van het leven te verbeteren. Door

regelmatig Qigong oefeningen te doen, worden de energiekanalen geopend en wordt de qi geactiveerd. Het evenwicht in je lichaam kan zich hierdoor herstellen of handhaven.

'Een healer in elke familie en een wereld zonder pijn en lijden”

Dat is de visie van Master Chunyi Linn, de grondlegger van Spring Forest Qigong. Hij heeft Chinese geneeskunde gestudeerd en vond Qigong een van de doeltreffendste methoden om lichaam, geest en emoties te helen. Decennia-lange studie bij verschillende Qigong-masters en onderzoek naar de verschillende oefeningen en methoden, leverde uiteindelijk Spring Forest Qigong op. Een eenvoudige doch doeltreffende combinatie van ademhalingsoefeningen, meditatie en actieve oefeningen die iedereen kan doen om zichzelf gezond te houden en zich weer beter te voelen. De oefeningen kunnen staand, zittend of zelfs liggend worden uitgevoerd.

Jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met Spring Forest Qigong en was meteen enthousiast. Ik ben veel gaan oefenen en probeerde ook de healingtechnieken uit op wat vrienden. Zelfs daar had ik wat resultaten mee. Ik besloot daar meer mee te doen en ben de trainingen gaan volgen. Nu mag ik mij gecertificeerd SFQ-groupleader noemen.

Eenvoudige oefeningen

Moving of Yin Yang with Master Chunyi Lin Spring Forest Qigong

Qigonglessen

3 keer per jaar start een nieuwe reeks van 10 qigonglessen. In deze lessen ga ik dieper in op de achtergronden van Qigong en Chinese geneeskunde. De Qi-gong-oefeningen worden afgewisseld met theorie, healing-technieken en meditaties. Een mooie combinatie waar je thuis meteen mee aan de slag kunt om jezelf en je familie en Chunyi Lin te helpen met een healer in elke familie en een wereld zonder pijn en lijden.

Als cursist van deze lessenreeks heb je vrij toegang tot de oefengroep.

Een nieuwe lessenreeks start in september.

Qigong oefengroep

Tijdens deze bijeenkomsten van 60 minuten doen we gezamenlijk verschillende qi-gong- en meditatie-oefeningen. Je hoeft geen kennis te hebben van Qigong om mee te kunnen doen. Kosten € 6,00 per keer.

Data: wo. 21 feb, 28 feb, 7 mrt, 14 mrt, 21 mrt, 28 mrt, 11 apr. 18 apr, 25 apr, 2 mei.

Tijd: 19:30-20:30 uur.