Kruidenworkshops

De workshops die georganiseerd worden bij “Op de Voshaer” zijn geschikt voor 4-10 personen. Bij alle workshops zijn koffie/thee, iets lekkers en de materialen bij de prijs inbegrepen. Workshops op locatie of voor meer personen behoren ook tot de mogelijkheden.


Onderstaande workshops duren ca 2,5 uur. Kosten: € 30,00 p.p.

Kom je liever alleen of krijg je geen groepje bij elkaar dan geldt er een toeslag van € 20,00. Voor 2 personen een toeslag van € 10,00, voor 3 personen een toeslag van € 5,00

Kruiden in de huisapotheek

Sinds mensenheugenis worden planten gebruikt om ons gezond te houden. Door de opkomst van de farmaceutische industrie werd het gebruik van kruiden verdrongen. Toch kan er niets op tegen de energie en geneeskracht van kruiden. Leer in deze workshop welke planten in je omgeving je kunnen helpen bij kleine ongevallen en lichamelijke ongemakken.

Maak je eigen kruidendruppels/tinctuur


Medicinale kruidenolie en zalf

In deze workshop leer  je het verschil tussen crème en zalf. Welke kruiden kun je gebruiken voor een zalf en op welke manieren kun je zelf zalf maken?

Maak je eigen medicinale olie

Maak je eigen zalf

Kruiden voor thee en bad

Iedereen kent wel het kopje kruidenthee. Maar wat kan er eigenlijk allemaal in? Waar is het goed voor en hoeveel dan? Dit zijn vragen waar je in de workshop antwoord op krijgt. Je gaat zelf je eigen kruidenmélange samenstellen, en leert hoe je kruiden kunt oogsten en drogen