Jeltje Scholte

 Ik maak me sterk voor een samenleving waar ruimte is voor iedereen om in harmonie met zichzelf de omgeving en de natuur te leven.

Dit wil ik doen door je weer in balans te brengen door een massage, Qigong-lessen en het geven van workshops op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Meer

meer...

Het begon allemaal met kruiden en wilde planten. Als kind was ik gefascineerd door kruiden, ik plukte ze en droogde ze. Mijn vader was een natuurman, hij deed van alles voor de IVN en de Vogelwacht, gaf ook excursies en wist wel het e.e.a. van planten maar niets over de verwerking ervan.

Toen ik ouder was kocht ik een kruidenboek, en nog een, en nog meer. Ik had geen idee dat er opleidingen waren, dat kwam pas veel later, toen ik 2e helft 30 was. Maar toen was het hek van de dam. Na de eerste cursus Kruidenleer volgde ik de herboristenopleiding en de fytotherapie. Er ging een wereld voor me open. Dus ging ik nog even door met de Bach bloesemremedies, voedingsleer, coaching, voetreflexologie en de HBO-medische basisvakken. En dat naast mijn baan als ICT-docent.

Ik heb mijn baan opgezegd en we verhuisden naar ECOlonie, in de Vogezen in Frankrijk. Daar kon ik mijn hart ophalen aan kruiden, aromatherapie en edelstenen. Ik oogstte en verwerkte de kruiden, maakte de Oikos® producten voor de winkel en gaf workshops. Ik deed er nog een opleiding edelsteentherapie en later aromatherapie achteraan. Vanuit de aromatherapie ben ik gaan masseren. Mijn lief had al eens een opleiding ontspannings- en massagetherapeut gedaan. Deze kwam mij ook goed van pas.

Ik ben nog niet uitgeleerd en het enige dat ik zeker weet is dat er nog zoveel te leren en ontdekken valt. Ik hoop al mijn kennis, de vruchten van mijn lange leerweg, één geheel te laten worden en te complementeren met de bijzondere visie van de Chinese Geneeskunde. Van alles wat ik heb geleerd, door studie en ervaring, heb ik kleine pakketjes gemaakt in de vorm van workshops. Workshops op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Mijn missie is om iedereen te vertellen dat het anders kan. Dat je zelf een grote verantwoordelijkheid hebt voor de eigen gezondheid. Dat ons veel wordt wijsgemaakt omdat anderen aan ons kunnen verdienen als ze ‘handelen in ons aller belang’

Ik geef massages om je bewust te maken van je lijf en wat het nodig heeft, ik geef workshops om je bewust te laten worden van de mogelijkheden en ik geef Qigonglessen om in beweging te komen. Dit is mijn manier om anderen te ondersteunen op het gebied van mentale, fysieke en geestelijke gezondheid.